Denna pasta med mascarponepesto, även kallad hulkenpasta, går snabbt att laga och blir krämig och god. Dessutom innehåller den inte några pinjenötter om det är så att du inte tål dessa.
Du kan använda den pastan du känner för, lång eller kort, det spelar ingen roll. Ibland blir det lite mer spenat och ibland lite mindre, det spelar heller ingen roll. Det blir gott och vackert grönt ändå. Men snåla aldrig med parmesanosten.
Pasta med mascarponepesto
4 portioner
Ingredienser
- 500 g pasta
- 250 g mascarponeost
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka basilika
- 50 g babyspenat
- 1 dl parmesan, finriven
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Mixa samman ingredienserna till mascarponepeston med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- När pastan är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Värm försiktigt mascarponepeston i en kastrull och vänd sedan ner den i pastan och rör om.
- Riv över lite extra parmesan och servera med en bit gott bröd.
Lämna gärna ett svar