Här har vi en söt päronkola med kanderad ingefära som passar på vilket julbord som helst och lär bli en uppskattad julklapp. Kanderad ingefära kan du göra själv eller så kan du hitta den i välsorterade mataffärer eller i hälsokostaffären.
Päronkola med kanderad ingefära
ca 75 små kolor
Ingredienser
- 500 g strösocker
- 250 g päronpuré
- 250 g vispgrädde
- 20 g färskpressad citronsaft
- 50 g smör
- 50 g kanderad ingefära
Gör så här
- Mät upp samtliga ingredienser, förutom den kanderade ingefäran, i en tjockbottnad kastrull.
- Koka upp och låt koka på hög värme, under full uppsikt. Purén har en tendens att sjunka till botten och brännas, så konstant omrörning rekommenderas.
- Ta av kastrullen från plattan då kolan nått 127°C. Är du osäker kan du göra ett kulprov*.
- Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper och strö över den kanderade ingefäran.
- Låt svalna 4–5 timmar i rumstemperatur, skär sedan i bitar och slå in i smörpapper.
- Förvara torrt och svalt.
*Kulprov gör du genom att hälla några droppar kolasmet i ett glas med kallt vatten. Kan du rulla kolan till en liten fast kula mellan fingrarna, då är smeten klar.
Recept: Pärlans Konfektyr
Ester ❤ ett kreativt liv
Oj vilken spännande smakkombination 🙂
Från sött till salt
Den är jättegod men väldigt söt så det beror ju på vad man gillar.
annelie_ua
Alltså, det där låter ju helt vansinnigt gott! Jag som älskar ingefära. Spännande kombination. Tack för dina fina ord hos mig förresten och vad kul att ha hittat hit 🙂
Från sött till salt
Älskar man ingefära är detta ljuvligt gott. Kul att du hittat hit. 🙂 Trevlig tisdag.
Sandras Matkrypin
Mums va gott! Ingefära och päron är en underbar kombo 🙂
Från sött till salt
Ja verkligen. Första gången jag testar den. 🙂