
Kanderad ingefära är himmelskt gott och jag tycker att denna jag gör själv blir bra mycket godare än den jag köpt i butik. Den smakar härligt ingefärspepprigt och lagom sött och man kan själv välja hur stora eller små man vill ha sina bitar (jag föredrar mina små).
Jag äter gärna dessa som de är om jag är lite sugen på något sött eller så strör jag över lite på en glaserad mjuk kaka.
Kanderad ingefära
en liten burk
Ingredienser
- 100 g färsk ingefära
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl + 1 dl strösocker
Gör så här
- Skrapa av skalet på ingefäran med en sked och skär den i små tärningar.
- Lägg den tillsammans med vatten i en kastrull, koka i 6–7 minuter.
- Tillsätt 1,5 dl socker och rör tills det löst sig, koka i ytterligare 25 minuter.
- Sila av sockerlagen i en finmaskig sil.
- Sprid ut ingefäran på ett bakplåtspapper så att de torkar lite. Vänd sedan runt dem i en skål med ca 1 dl strösocker så att det blir helt täckta.
- Förvara i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.
Tips!
Spara gärna sockerlagen du silar av och använd till desserter eller använd som smaksättare till bubbelvatten eller drinkar.
Candied ginger
makes one small jar
Ingredients
- 100 g fresh ginger
- 150 ml water
- 135 g + 90 g granulated sugar
How to
- Peel the ginger with a spoon and cut it into small cubes.
- Put it together with water in a saucepan, cook for 6–7 minutes.
- Add 135 g of sugar and stir until dissolved, cook for another 25 minutes.
- Strain the syrup through a fine-mesh sieve.
- Spread out the ginger on a piece of baking paper so they dry a little. Toss them around in a bowl with 90 g of granulated sugar so they are completely covered.
- Store in a jar with a tight-fitting lid at room temperature.
Tip!
Save the strained ginger syrup and use for desserts or as a flavouring for sparkling water or drinks.
Sara säger
Spännande! Vad använder du den till eller äter du bara den som den är?
Krii's Kitchen säger
Jag äter den som den är eller strör över t.ex. chokladbräck eller glass.