
Denna ostkaka har vi lagat regelbundet i flera år och det är fortfarande dotterns favorit, när hon har födelsedag vill hon alltid få den som frukost på sängen.
Detta är alltså en rätt som ätits till frukost, lunch, middag och ibland som ett litet mellanmål här hemma. Med andra ord så passar den alla tidpunkter på dagen.
Vi brukar äta den tillsammans med denna hallonsylt med vanilj.
Ostkaka
4 personer
Ingredienser
- 1 dl sötmandel
- 4 st ekologiska ägg
- 3 msk strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 500 g keso
- 1 msk smör, till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Mixa mandeln i en mixer ganska fint.
- Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner grädde, mjölk, mjöl, keso och den mixade mandeln.
- Smörj en ugnsfast form med lite smör och häll i blandningen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter eller tills den fått lite fin färg. Ju vidare form ju snabbare blir ostkakan klar.
Vad kul att ni båda gillade den, ja den är lila enkel som den är god!
Ja den var grym. 🙂