Denna ostkaka har vi lagat regelbundet i flera år och det är fortfarande dotterns favorit, när hon har födelsedag vill hon alltid få den som frukost på sängen.
Detta är alltså en rätt som ätits till frukost, lunch, middag och ibland som ett litet mellanmål här hemma. Med andra ord så passar den alla tidpunkter på dagen.
Vi brukar äta den tillsammans med denna hallonsylt med vanilj.
Ostkaka
4 personer
Ingredienser
- 1,5 dl mandelmjöl, eller 1 dl sötmandel (fint mixad)
- 4 st ägg
- 2 msk strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 500 g keso
- smör eller matolja till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner grädde, mjölk, mjöl, keso och mandelmjöl/mixad mandel.
- Smörj en ugnsfast form med lite smör eller matolja och häll i blandningen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter eller tills den fått lite fin färg. Ju vidare form ju snabbare blir ostkakan klar.
Joacim säger
Vad kul att ni båda gillade den, ja den är lila enkel som den är god!
Från sött till salt säger
Ja den var grym. 🙂