
Denna nötmix är ett gott snacksalternativet när du vill bjuda på något enkelt till minglet eller myskvällen. Den är dessutom lätt att tillaga – redo på bara några minuter! Servera dem ljumma så smakar de bäst. Använd dig gärna av alla nötter som blivit över efter jul.
Pepprig nötmix
200 g
Ingredienser
- 200 g blandade nötter
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 msk strösocker
- malen svartpeppar
- 1 citron, rivet zest
Gör så här
- Rosta nötterna i en torr panna.
- Tillsätt olja och stek ytterligare en liten stund tills de blir varma.
- Strö över socker, salt, valfri mängd svartpeppar och citronzest.
- Lägg upp i en skål och servera genast.
Peppery nut mix
makes about 200 g
Ingredients
- 200 g mixed nuts
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp flaky sea salt
- 0.5 tbsp granulated sugar
- ground black pepper
- zest of 1 lemon
How to
- Toast the nuts in a dry pan.
- Add the olive oil and fry for a little longer until the nuts are warm.
- Sprinkle with sugar, salt, your desired amount of black pepper, and lemon zest.
- Serve the nuts immediately in a bowl.
Lämna gärna ett svar