
Torkade apelsinskivor är både vackra och mångsidiga. De kan användas till allt från juldekorationer till att piffa upp dina cocktails eller bakverk, dessutom är de enkla att göra själv med bara några få steg.
Torkade apelsinskivor i ugnen
Ingredienser
- apelsiner
Gör så här
- Värm ugnen till 100°C.
- Skär apelsiner i tunna skivor. Lägg dem på ett hushållspapper för att de ska torka upp något.
- Lägg apelsinskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Torka dem i ugnen i 3–5 timmar, beroende på tjocklek. Vänd dem några gånger under tiden.
- Öppna ugnsluckan för att släppa ur fukten med jämna mellanrum.
- Du kan dekorera dina cocktails eller bakverk med dem eller så hänger du dem i t.ex. granen eller gör en girlang.
Dried orange slices in the oven
Ingredients
- oranges
How to
- Preheat the oven to 200°F (100°C).
- Slice the oranges into thin slices. Place them on a paper towel to absorb some of the moisture.
- Arrange the orange slices on a baking tray lined with parchment paper.
- Dry them in the oven for 3–5 hours, depending on their thickness. Turn them a few times during the process.
- Open the oven door every now and then to release the moisture.
- You can use them to decorate your cocktails or baked goods, hang them on the Christmas tree, or make a garland.
Lämna gärna ett svar