Jag har av olika anledningar bestämt mig för att köra på samma regler som vi har för M när det gäller godis och annat sött under veckorna. Jag har alltså infört fredagsmys med t.ex. popcorn och lördagsgodis även för mig. Fånigt kanske men jag känner verkligen att jag behöver regler jag kan tänka på när jag går förbi alla chokladhyllor och godispåsar.
Det är verkligen godis och sötsaker överallt vart man än går idag, till och med i Blomsterlandets kassa hänger det godispåsar. Får jag en rabattkupong från en mataffär ja då är det gratis läsk det gäller. Verkligen helt sjukt.
Det är även mer ordning och reda här hemma när det gäller veckans middagar. Rutinerna börjar så smått sätta sig efter ett halvår på vår nya plats och nu när ljuset åter är tillbaka så blir jag inspirerad och sugen på att laga helt nya rätter och inte harva på med de gamla.
Dessa nudlar serveras med stekt kycklingfärs, chili och ingefära. Eftersom jag är en fegis när det gäller hettan i maten så kan du som älskar chilihetta dra i lite extra. I vilket fall som helst så tycker jag att detta är en väldigt god rätt med enkla och rena smaker. Enkel är den också och kvalar lätt in under kategorin snabblagad mat.
Nudlar med kyckling, chili och ingefära
4 personer
Ingredienser
- 1 msk matolja
- 5 cm färsk ingefära
- 1 stor vitlöksklyfta
- 0,5 röd chili
- 500 g kycklingfärs
- 0,75 dl sweet chilisås
- 3 dl kycklingbuljong
- 250 g risnudlar
- 2 salladslök
- 1 tsk svart sesamfrö
Gör så här
- Skala och strimla ingefäran fint, skala och skiva vitlöken, strimla chilin tunnt.
- Hetta upp en wok eller stor stekpanna med 1 msk matolja och tillsätt ingefära, vitlök och chili, låt steka i ca 2 minuter. Häll över i en skål och ställ åt sidan.
- Stek kycklingfärsen gyllenbrun i oljan som blivit kvar i pannan och tillsätt sweet chilisås. Låt det koka ihop i någon minut. Häll över kycklingbuljong och koka i ytterligare 7 minuter eller tills vätskan kokat bort något.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och strimla salladslöken fint.
- Fördela nudlar och kyckling i 4 skålar och toppa med chili- och ingefärsfräset, strimlad salladslök och sesamfrön.
Lämna gärna ett svar