Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Nötgranola med kakao (LCHF)

    2023-10-09

    Till receptet
    The recipe
    Nötgranola med kakao (LCHF)

    Jag har gjort en "chokladig" twist på min nötgranola och jag älskar den! Den är härligt knaprig, inte så söt och med en fin beska från kakaon. Jag äter den helst tillsammans med turkisk- eller rysk yoghurt och färska bär eller chiasylt.

    Granolan är glutenfri och passar även dig som inte äter så mycket kolhydrater.

    Nötgranola med kakao (LCHF)

    2 liter

    Ingredienser

    • 150 g (2,5 dl) hasselnötter
    • 150 g (2,5 dl) mandel
    • 150 g (3 dl) mandelmjöl
    • 100 g kokoschips
    • 100 g (1,75 dl) solrosfrön
    • 100 g (1,75 dl) pumpakärnor
    • 2 msk kakao
    • 45 g (0,5 dl) kallpressad kokosolja
    • 50 g (0,5 dl) jordnötssmör
    • 3 tsk vaniljextrakt eller 0,75 tsk vaniljpulver
    • 1,25 dl vatten

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Hacka mandel och hasselnötter grovt.
    3. Blanda samman nötter, mandelmjöl, kokoschips, solrosfrön, pumpakärnor och kakao i en stor skål eller bunke.
    4. Smält kokosolja, tillsammans med jordnötssmör och vanilj. Häll i vattnet och rör om tills allt har blandat sig.
    5. Häll ner kokosblandningen i skålen/bunken och blanda samman allt ordentligt.
    6. Bred ut blandningen på två plåtar med bakplåtspapper.
    7. Grädda en plåt i taget i ca 35 minuter.
    8. Rör runt några gånger under tiden för att undvika att granolan bränns.
    9. Låt svalna och förvara i en burk med tättslutande lock.

    Nut granola with cocoa (Low carb)

    makes about 2 litres

    Ingredients

    • 150 g hazelnuts
    • 150 g almonds
    • 150 g almond flour
    • 100 g coconut chips
    • 100 g sunflower seeds
    • 100 g pumpkin seeds
    • 2 tbsp cocoa
    • 45 g cold pressed coconut oil
    • 50 g peanut butter
    • 3 tsp vanilla extract or 0.75 tsp vanilla powder
    • 125 ml water

    How to

    1. Set the oven to 350°F (175°C).
    2. Roughly chop almonds and hazelnuts.
    3. Mix the nuts, almond flour, coconut chips, sunflower seeds, pumpkin seeds and cocoa in a large bowl.
    4. Melt coconut oil, together with peanut butter and vanilla. Pour in the water and stir until everything is mixed.
    5. Pour the coconut mixture into the bowl and mix everything thoroughly.
    6. Spread the mixture on two baking trays lined with parchment paper.
    7. Bake one tray at a time for about 35 minutes.
    8. Stir a few times during this time to prevent the granola from burning.
    9. Allow to cool and store in a jar with a tight-fitting lid.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Chiapudding med kakao
      Chiapudding med kakao
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Torkade apelsinskivor
      Torkade apelsinskivor i ugnen

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d