Jag har gjort en "chokladig" twist på min nötgranola och jag älskar den! Den är härligt knaprig, inte så söt och med en fin beska från kakaon. Jag äter den helst tillsammans med turkisk- eller rysk yoghurt och färska hallon eller chiasylt.
Granolan är glutenfri och passar även dig som inte äter så mycket kolhydrater.
Nötgranola med kakao (LCHF)
2 liter
Ingredienser
- 150 g (2,5 dl) hasselnötter
- 150 g (2,5 dl) mandel
- 150 g (3 dl) mandelmjöl
- 100 g kokoschips
- 100 g (1,75 dl) solrosfrön
- 100 g (1,75 dl) pumpakärnor
- 2 msk kakao
- 45 g (0,5 dl) kallpressad kokosolja
- 50 g (0,5 dl) jordnötssmör
- 3 tsk vaniljextrakt eller 0,75 tsk vaniljpulver
- 1,25 dl vatten
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Hacka mandel och hasselnötter grovt.
- Blanda samman nötter, mandelmjöl, kokoschips, solrosfrön, pumpakärnor och kakao i en stor skål eller bunke.
- Smält kokosolja, tillsammans med jordnötssmör och vanilj. Häll i vattnet och rör om tills allt har blandat sig.
- Häll ner kokosblandningen i skålen/bunken och blanda samman allt ordentligt.
- Bred ut blandningen på två plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda en plåt i taget i ca 35 minuter.
- Rör runt några gånger under tiden för att undvika att granolan bränns.
- Låt svalna och förvara i en burk med tättslutande lock.
Nut granola with cocoa (Low carb)
makes about 2 litres
Ingredients
- 150 g hazelnuts
- 150 g almonds
- 150 g almond flour
- 100 g coconut chips
- 100 g sunflower seeds
- 100 g pumpkin seeds
- 2 tbsp cocoa
- 45 g cold pressed coconut oil
- 50 g peanut butter
- 3 tsp vanilla extract or 0.75 tsp vanilla powder
- 125 ml water
How to
- Set the oven to 350°F (175°C).
- Roughly chop almonds and hazelnuts.
- Mix the nuts, almond flour, coconut chips, sunflower seeds, pumpkin seeds and cocoa in a large bowl.
- Melt coconut oil, together with peanut butter and vanilla. Pour in the water and stir until everything is mixed.
- Pour the coconut mixture into the bowl and mix everything thoroughly.
- Spread the mixture on two baking trays lined with parchment paper.
- Bake one tray at a time for about 35 minutes.
- Stir a few times during this time to prevent the granola from burning.
- Allow to cool and store in a jar with a tight-fitting lid.
Lämna gärna ett svar