Låt mig fresta med en smarrig morotstzatziki på knapriga morötter, citron och vitlök. Väldigt gott och bra mycket mer mättande än den vanliga varianten där du använder gurka.
Små enkla sallader kan jag inte få för många av i mitt arkiv här på bloggen. Framförallt behöver jag fylla på med fler olika sallader som består av kål och andra mer matiga ingredienser, men de får gärna vara snabba att svänga ihop. Denna morotstzatziki motsvarar båda dessa kriterier på ett förträffligt sätt och den kommer att lagas om och om igen.
Den passar till hamburgaren, den matiga mackan likväl som sidosallad till den vanliga maten.
Morotstzatziki
en liten skål
Ingredienser
- 5 morötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 dl rysk yoghurt
- 1 citron, rivet skal
- 0,5 msk citronsaft
- 0,5 msk pressad ingefära (på flaska)
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skala och riv morötterna grovt och finriv vitlöken.
- Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt morotstzatzikin stå och dra åt sig smakerna någon timme.
Lämna gärna ett svar