
Denna lingonglass är både magiskt god och vacker att se på. Den har en liten touch av kanel sådär på slutet och är varvad med vit choklad och dessa goda rårörda lingon jag brukar göra med jämna mellanrum på hösten/vintern.
De rårörda lingonen (här smaksatta med vanilj, kanel och stjärnanis) ger en syrlig brytning mot den söta glassen och en kula av denna blir ett perfekt avslut på en middag. Jag ska tillägga att glassen är god även utan extra rårörda lingon.

Lingonglass med kanel och vit choklad
ca 1 liter
Ingredienser
- 250 g lingon
- 2 msk pressad citronsaft
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
- 1 tsk malen kanel
- 50 g vit choklad, hackad
- rårörda lingon, valfritt
Gör så här
- Mixa lingon och citronsaft, passera genom en sil för en slät puré.
- Vispa grädden och vänd ner den kondenserade mjölken, lingonpurén och kanelen.
- Varva glassmeten i en form eller burk med vit choklad och eventuellt lite rårörda lingon.
- Ställ in glassen i frysen några timmar, gärna över natten om du inte använder glassmaskin.
Lingonberry ice cream with cinnamon and white chocolate
makes about 1 litre
Ingredients
- 250 g lingonberries
- 2 tbsp squeezed lemon juice
- 300 ml heavy cream
- 397 g sweetened condensed milk
- 1 tsp ground cinnamon
- 50 g white chocolate, coarsely chopped
- "Stirred lingonberries", optional
How to
- Mix lingonberry and lemon juice until it's smooth. Press the mixture through a sieve for a smooth puree.
- Whip the cream until soft peaks form. Fold in the condensed milk, lingonberry purée and cinnamon, stir until combined.
- Pour the batter into a freezer proof container, alternating with white chocolate and with "stirred lingonberries" (optional).
- Put in the freezer for 5–6 hours, preferably overnight.
Lämna gärna ett svar