Dessa rårörda lingon åt vi första gången på Heaven 23 i Gothia Tower. Jag och J åt den klassiska räkmackan "King size" och M åt köttbullar med potatispuré och rårörda lingon med en smaktwist av vanilj, kanel och stjärnanis. Det var nog en av de godaste "barnrätter" jag ätit i hela mitt liv och dom där rårörda lingonen alltså, wow! Jag var helt enkelt tvungen att försöka återskapa smakerna och fick lite tips av en av killarna som jobbade där. Så häpp, här har vi dom.
Rårörda lingon med vanilj, kanel och stjärnanis
ca 4 dl
Ingredienser
- 4 dl lingon
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 vaniljstång (frön och stång)
- 2 stjärnanis
Gör så här
- Lägg lingonen i en glasburk med lock.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda kanel och vaniljfrön med sockret i en skål och tillsätt det sedan i burken med lingonen. Rör om så att allt blandas väl.
- Lägg ner den urskrapade vaniljstången och stjärnanisen. Rör om lite till och låt stå och dra i några dagar i kylskåp.
Annelie / blomsterochbakverk säger
Mums vad gott det låter! Älskar lingon. Och den där räkmackan, to die for.
Krii's Kitchen säger
Ja räkmackan på Heaven 23 är en nog en av de bästa jag ätit tror jag och lingonen får du verkligen testa någon gång. Kryddningen tog inte över utan var bara sådär gott "i bakgrunden". 🙂