• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Limoncello – Citronlikör

    2024-06-30

    Till receptet
    The recipe
    Limoncello

    Om du som jag älskar sötsyrlig och fräsch citron, ja då är denna variant av limoncello något för dig! Det blir mycket godare om du gör den själv och jag gillar den iskall med en liten isbit eller varför inte göra en Limoncello Spritz?

    Egentligen använder man sig bara av citronskalen när man gör riktig limoncello och låter dem då dra i ca 1 månad i spriten. Jag tycker dock att citronjuicen ger en extra fräschör till likören.

    Citroner

    Limoncello – Citronlikör

    ca 700 ml

    Ingredienser

    • 200 ml sockerlag (2 delar strösocker, 1 del vatten)
    • 3 ekologiska citroner, (skal och ca 250 ml pressad juice)
    • 250 ml vodka

    Gör så här

    1. Koka upp socker och vatten och låt det koka tills sockret löst sig. Ställ åt sidan för att svalna.
    2. Tvätta citronerna noga. Skär bort det yttersta av skalet utan att det vita kommer med och pressa ut juicen.
    3. Blanda citronskal, pressad citronjuice, sockerlag och vodka i en stor glasburk eller tillbringare. Täck över med ett tätslutande lock eller plastfolie och låt stå svalt i 3–5 dagar.
    4. Sila av likören och häll på rena flaskor och förvara i kylskåp.

    Limoncello – Lemon liqueur

    makes about 700 ml

    Ingredients

    • 200 ml rich simple syrup (2 parts granulated sugar, 1 part water)
    • 3 organic lemons, (peel and approx. 250 ml squeezed juice)
    • 250 ml of vodka

    How to

    1. Bring the sugar and water to a boil and let it boil until the sugar dissolves. Set aside to cool.
    2. Wash the lemons thoroughly. Peel the outermost part of the lemons (try to get as little pith as possible) and queeze out the juice.
    3. Mix lemon peels, squeezed lemon juice, rich simple syrup and vodka in a large glass jar or pitcher. Cover with a tight-fitting lid or plastic wrap and refrigerate for 3-5 days.
    4. Strain the liqueur and pour into clean bottles and store in the refrigerator.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg
    • Äppel- & Calvados cocktail
      Äpple & Calvados cocktail
    • Varm choklad
      Varm choklad

    Kommentarer

    1. Rani säger

      maj 14, 2012 at 9:20 e m

      Åh vad jag är glad att jag hittat hit, jag blir alldeles sjuk av de vackra och inbjudande bilderna du tagit. Jag ska besöka svärmor om några dagar och tänkte testa några av dina likörer som en liten gåva. Var har du fått tag på de fina flaskorna?

      Kramar Rani

      Svara
      • Från sött till salt säger

        maj 14, 2012 at 10:43 e m

        Hallå och tack så jättemycket för komplimangen.

        Flaskorna är från Absolut Vodka och går att beställa i Systembolagets beställningssortiment. Man får 12 flaskor à 50 ml. Innehållet använder man ju till likören och det är bara att ta och gnugga bort etiketten med lite svinto och varmt vatten. Det är ju inte säkert att du hinner få hem dom tills du besöker svärmor men det kan vara bra att ha till nästa gång.

        /Ulrica

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d