Pak choi är en grönsak jag ofta sett i grönsaksdisken men jag har aldrig använt det förrän nu. Till denna lime- och ingefärskyckling passade den väldigt bra både med sin härligt gröna färg och sin krispighet.
Rätten är enkel att laga och känns väldigt lätt och fräsch i smakerna.
Lime- och ingefärskyckling med pak choi
4 personer
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 msk matolja
- 1 lime, tunt skivad
- 500 g pak choi
- 0,75 dl honung
- 2 msk oyster sauce
- 1 msk limejuice
- 5 cm färsk ingefära, finriven
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 0,5 dl vatten
Gör så här
- Blanda samman honung, oyster sauce, limejuice, ingefära, vitlök och vatten i en skål och ställ åt sidan.
- Strimla kycklinglårfilén.
- Hetta upp matolja i en wok eller stekpanna och stek kycklingstrimlorna i omgångar tills de är genomstekta.
- Tillsätt honungsglaze och lime och låt det koka i ca 5 minuter eller tills det börjat tjockna något.
- Bryt loss pak choi-bladen och dela dom på längden.
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i pak choi-bladen. Lägg på locket på kastrullen och låt dom koka i 2 minuter, häll snabbt av vattnet och fyll på kastrullen med iskallt vatten så att kokningen avstannar.
- Lägg ut pak choi-bladen på en serveringstallrik och lägg på kycklingen. Ringla över honungsglazen och servera med jasminris.
Lämna gärna ett svar