Lax med kokosmjölk är en väldigt god kombination och den är enkel att laga. Servera den tillsammans med valfri rissort eller bulgur.
Lax med kokosmjölk och lime
4 personer
Ingredienser
- 500 g laxfilé
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- oliv- eller rapsolja
- 200 ml kokosmjölk
- 1 lime, skal och saft
- 1 tsk strösocker
- 3 msk dill, finhackad
Gör så här
- Salta och peppra laxen.
- Hetta upp olja i en panna och stek laxen på ganska hög värme, ca 3 minuter på varje sida. Den ska inte bli helt genomstekt.
- Häll på kokosmjölk, 1 msk limeskal och 1 msk limesaft. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt sjuda sakta i ca 3 minuter tills laxen är klar. Strö över dillen.
- Servera laxen tillsammans med kokt ris och sparris.
Recept: Monika Ahlberg
Josefin, The everyday sweet life säger
Den där kolhydratsdieten känner jag väl igen. Det såg annars väldigt gott ut, kanske ska försöka locka med det.
Från sött till salt säger
Ja visst är den där dieten jobbig? Men å andra sidan så kommer väl den dagen då hon bara ska äta proteiner. Gäller att hänga med i svängarna. 🙂
Sandras Matkrypin säger
Det här låter som en fiskrätt helt i min smak. Fräscht med kokosmjölk, dill och lime!
Från sött till salt säger
Ja den är en hit. 🙂