En läskande isglass är aldrig fel när solen står högt på den klarblå himlen och termometern visar över 20°C.
Dessa små färgbomber smakar härligt friskt av rabarber och jordgubbar och din arbetsinsats tar ca 10 minuter. Så värt!
Läskande isglass med rabarber och jordgubb
6 pinnglassar
Ingredienser
- 1,25 dl outspädd rabarbersaft
- 2 dl vatten
- 1 tsk vaniljextrakt
- 12–16 färska jordgubbar
Gör så här
- Blanda rabarbersaft, vaniljextrakt och vatten. Tryck sönder jordgubbarna lite lätt med en gaffel och lägg 2 stycken i varje glassform. Häll på saften och ställ in i frysen 1–2 timmar.
- Ta ur och sätt i glasspinnar och låt glassen stå över natten.
- Ta ut glassarna ur formarna och förvara dem i en låda med lock.
Krista / Miss Macaronia säger
😍 Fick ett gäng rabarber av min kompis, gjorde såklart rabarber macarons, men nu vet jag vad jag ska göra av resten 👌😊
Krii's Kitchen säger
Rabarbermacarons låter fantastiskt och vad kul att du vill testa på denna lilla isglass. Ha det fint. 🙂
/Ulrica