
En läskande isglass är aldrig fel när solen står högt på den klarblå himlen och termometern visar över 20°C.
Dessa små färgbomber smakar härligt friskt av rabarber och jordgubbar och din arbetsinsats tar ca 10 minuter. Så värt!

Läskande isglass med rabarber och jordgubb
6 pinnglassar
Ingredienser
- 1,25 dl outspädd rabarbersaft
- 2 dl vatten
- 1 tsk vaniljextrakt
- 12–16 färska jordgubbar
Gör så här
- Blanda rabarbersaft, vaniljextrakt och vatten. Tryck sönder jordgubbarna lite lätt med en gaffel och lägg 2 stycken i varje glassform. Häll på saften och ställ in i frysen 1–2 timmar.
- Ta ur och sätt i glasspinnar och låt glassen stå över natten.
- Ta ut glassarna ur formarna och förvara dem i en låda med lock.
Krista / Miss Macaronia
? Fick ett gäng rabarber av min kompis, gjorde såklart rabarber macarons, men nu vet jag vad jag ska göra av resten ??
Krii's Kitchen
Rabarbermacarons låter fantastiskt och vad kul att du vill testa på denna lilla isglass. Ha det fint. 🙂
/Ulrica