Dessa lammfrikadeller är väldigt enkla att sno ihop och är perfekta att göra storkok på för att frysa in för stressigare dagar. Visst kan man inte annat än älska den typen av mat?
Lammfrikadeller i tomatsås
4 personer
Ingredienser
- 500 g lammfärs
- 1 dl pesto
- 0,5 dl ströbröd
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g passerade tomater
- 1 dl vatten
- 0,5 kruka basilika
- 1 citron
- 1–2 msk honung
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda samman lammfärs, pesto och ströbröd. Rulla till mellanstora bollar.
- Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja. Häll på de passerade tomaterna och vattnet.
- Finhacka basilikan, finriv skalet från citronen och pressa ur ca 1 msk saft och tillsätt det till tomatsåsen. Koka upp och smaka av med salt, peppar och honung.
- Lägg i frikadellerna och låt koka i ca 5 minuter.
- Servera tillsammans med pasta och rostade pinjenötter.
Lämna gärna ett svar