Kycklingpaj med grillad kyckling är en klassiker och en av de första maträtter jag lärde mig att laga när jag flyttade hemifrån. Jag tänkte att det var dags att damma av receptet och låta det ingå lite oftare i vår vardagsmat här hemma.
Kycklingpaj
4 personer
Ingredienser – Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör, kallt och skuret i tärningar
- 3 msk vatten
Ingredienser – Fyllning
- 1 grillad kyckling
- 1 pkt bacon
- 2 dl riven ost
- 2 ägg
- 2 dl grädde
- 8 cocktailtomater
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Nyp ihop mjöl och smör till en grynig massa med fingrarna.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en degen.
- Tryck ut den i pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter.
- Nagga med gaffel och låt stå kallt 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Rensa och dela kycklingen i mindre bitar.
- Stek små bitar av bacon krispigt och låt rinna av på hushållspapper.
- Halvera tomaterna.
- Lägg kyckling, bacon, tomathalvor och ost i pajskalet. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägg och grädde och häll det över fyllningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Servera med sallad och bröd.
Lämna gärna ett svar