En krämig och lättlagat kycklinglasagne är perfekt nu när hösten är här. Bjud många eller frys in till stressiga dagar när du inte varken hinner eller orkar laga mat.
Kycklinglasagne
6–8 personer
Ingredienser
- 16–20 st lasagneplattor
- 1 kg kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 500 g passerade tomater
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 kruka basilika, strimlad
- 150 g fetaost
- 6 dl crème fraiche
- ev 2 dl mjölk
- 3 dl parmesan, finriven
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Finhacka löken och strimla kycklingen. Fräs lök och kyckling tillsammans i en gryta tills de fått lite färg.
- Tillsätt passerade tomater, buljongtärning och strimlad basilika, låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Mosa fetaosten och ställ åt sidan.
- Blanda samman crème fraiche och parmesan. Späd med mjölk för en mer såsig konsistens.
- Varva sås, lasagneplattor, kyckling och mosad fetaost i formen. Börja med den vita såsen och avsluta med ett lager lasagneplattor och därefter den vita såsen.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Lämna gärna ett svar