Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Kycklinggryta med lök och champinjoner

    2021-01-08

    Till receptet
    Kycklinggryta

    Detta är en mustig och smakrik kycklinggryta som är enkel att laga. Den är perfekt att ha väntandes i kylskåpet för att bara värma på när du kommer hem från jobbet. Den är dessutom som godast någon dag efter att du lagat den eftersom smakerna har stått till sig lite.

    Hittar du röda smålökar så välj dom för den vackra färgens skull, annars går det lika bra med vanlig gul steklök.

    Kycklinggryta

    Jag har serverat grytan tillsammans med ris, men skulle säga att den passar till både pasta, potatis och andra typer av bulgur och matkorn.


    Kycklinggryta med lök och champinjoner

    4–6 personer

    Ingredienser

    • 600 g kycklinglårfilé
    • 1 gul lök, i klyftor
    • 5 timjankvistar
    • 5 dl vatten
    • 0,5 msk salt
    • 200 g steklök/smålökar, gärna röd
    • 1 vitlöksklyfta, skivad
    • smör, att steka i
    • 300 g skogschampinjoner
    • 1 stor röd paprika
    • 2 msk repade timjanblad
    • 2,5 dl torrt vitt vin
    • 2 msk kycklingfond
    • 1,5 dl grädde
    • salt och nymalen svartpeppar
    • 2 msk Maizena majsstärkelse (kan uteslutas)

    Gör så här

    1. Stek kycklinglårfiléerna tillsammans med lök i lite smör i en gryta några minuter. Tillsätt timjankvistar, vatten och salt. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
    2. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan och spara ca 5 dl av kycklingspadet. Torka ur grytan.
    3. Häll över kokande vatten över smålökarna och låt stå i ca 15 minuter (dom blir då enklare att skala).
    4. Skala löken och bryn den hel i smör några minuter på medelvärme i grytan. Tillsätt vitlök och champinjoner och stek ytterligare någon minut.
    5. Dela kycklingköttet och paprikan i större bitar och lägg i grytan tillsammans med timjan, kycklingspad, vin och kycklingfond. Låt det sjuda under lock i ca 20 minuter.
    6. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    7. Red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i lite vatten om du vill ha lite tjockare sås.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Vintrig kålsallad
      Vintrig kålsallad

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d