Lite "nyttigare" kycklingbullar som skulle få dottern att äta mer baljväxter... trodde jag. Men M är som en blodhund som är misstänksam mot allt som inte är som vanligt.
Jag tänker fortsätta att laga dom för även vi vuxna behöver få i oss lite mer växtprotein och då var det här väldigt enkelt och gott. Och till slut så kommer dessa kycklingbullar förhoppningsvis även att ätas av den yngsta familjemedlemmen.
Kycklingbullar med krämig citronpasta
4 personer
Ingredienser – kycklingbullar
- 400 g vita bönor, kokta
- 500 g kycklingfärs
- 1 citron, finrivet skal
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- olivolja, till stekning
Ingredienser – citronpasta
- 3 dl grädde
- 0,5 dl vitt matlagningsvin
- 1 kycklingbuljongtärning
- ca 400 g spaghetti
- 1 citron, pressad saft
- några kvistar färsk oregano
Gör så här
- Skölj bönorna och sila av vattnet, mixa slätt med en stavmixer.
- Blanda samman de mixade bönorna med kycklingfärs, rivet citronskal, salt och svartpeppar. Det ska bli en slät smet som kan vara lite kladdig.
- Forma små köttbullar. (Fukta händerna med kallt vatten så fastnar inte smeten på händera.)
- Stek köttbullarna i lite olja i en stekpanna till de är genomstekta.
- Häll över grädde, vin och citronsaft. Tillsätt buljongtärningen och låt allt koka ihop några minuter. Repa bladen av oreganon och blanda ner.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet och häll av vattnet. Blanda samman spaghettin med såsen och kycklingbullarna.
Lämna gärna ett svar