Vi har haft helt underbart vårväder i Stockholm i dag och min cykel fick komma fram från sin vintervila. M testade sin springcykel idag och vi upptäckte att hon har växt massor sedan den var framme sist. Nästa helg får vi åka och köpa den större cykel (med trampor) vi lovade att hon skulle få i födelsedagspresent.
Nu när vädret är fint och man inte vill stå inne i köket och laga mat så är det skönt med rätter som går snabbt att sno ihop. Denna kyckling- och fänkålspasta är precis en sådan rätt och den går hem hos både vuxna och barn.
Kyckling- och fänkålspasta
4 personer
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök
- 1 fänkål, ca 300 g
- 1 vitlök
- 500 g kycklingfärs eller kalkonfärs
- 2,5 dl grädde
- 1 msk finrivet citronskal
- 400 bandpasta, t.ex. tagliatelle
- 50 g babyspenat
- salt och nymalen svartpeppar
- parmesan, finriven
Gör så här
- Skölj och ansa fänkålen.
- Finhacka fänkål och lök, stek i lite olivolja i en gryta några minuter, salta och peppra.
- Tillsätt kycklingfärsen i grytan och stek tills det får lite färg. Sänk värmen och tillsätt grädde och finrivet citronskal, låt koka i ca 5 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Häll av pastavattnet men spara ca 1,5 dl. Tillsätt pastan och det sparade pastavattnet till grytan med kyckling. Rör om så att allt blandas.
- Tillsätt babyspenaten och rör om. Riv över lite parmesan och dra några varv med pepparkvarnen.
Lämna gärna ett svar