Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Kyckling med sambal oelek

    2024-09-23

    Till receptet
    The recipe
    Sambal Oelek-kyckling

    Denna kycklingrätt kryddad med sambal oelek är en långkörare här hemma. Med åren så har den utvecklats från att tillagas i ugnen till att snabbt svängas ihop i en gryta på spisen. Det är även gott att tillsätta lite stekt svamp eller broccoli innan servering.


    Kyckling med sambal oelek

    4–6 personer

    Ingredienser

    • 1 kg kycklinglårfilé
    • smör till stekning
    • 1 msk mjöl
    • 2 dl crème fraiche
    • 1,5 dl grädde
    • 0,75 tsk sambal oelek
    • 0,25 dl kinesisk soja
    • salt och nymalen svartpeppar
    • bladpersilja

    Gör så här

    1. Dela kycklinglårfiléerna i fyra bitar.
    2. Stek kycklingen runt om i smör i en gryta tills de får lite färg. Salta och peppra.
    3. Pudra mjöl över kycklingen och rör om.
    4. Blanda samman crème fraiche, grädde, sambal oelek och soja. Tillsätt det i grytan och rör om ordentligt.
    5. Låt grytan koka ihop ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar och strö över lite hackad persilja.
    6. Servera tillsammans med t.ex. pasta.

    Chicken with sambal oelek

    serves 4–6

    Ingredients

    • 1 kg chicken thigh fillet
    • butter for frying
    • 1 tbsp all-purpose flour
    • 200 g crème fraiche
    • 150 ml whipping cream
    • 0.75 tsp sambal oelek
    • 25 ml Chinese soy
    • salt and freshly ground black pepper
    • flat-leaf parsley

    How to

    1. Cut the chicken thigh fillets into four pieces.
    2. Fry the chicken in butter in a large sauté pan until lightly browned. Season with salt and pepper.
    3. Sprinkle flour over the chicken and stir.
    4. Mix together crème fraiche, whipping cream, sambal oelek and soy. Add it to the chicken and stir well.
    5. Let it cook for about 10 minutes or until the chicken is done. Taste and adjust seasoning if needed and sprinkle with some chopped parsley.
    6. Serve together with e.g. pasta.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Vintrig kålsallad
      Vintrig kålsallad

    Kommentarer

    1. Joacim / Matkoma säger

      oktober 05, 2012 at 10:57 f m

      Ser och låter ju fantastiskt gott, och man måste ju bara älska den här typen av enkla recept med få ingredienser! Ska definitivt lagas!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        oktober 06, 2012 at 11:27 f m

        Ja, jag vet. Älskar sånt.

        Kommer behöva massor av sådana recept nu när jag ska börja jobba och man hamnar i den där vardagsstressen med hämta/lämna på dagis. Man vill ju hinna umgås de där få timmarna man har innan lilltjejen ska gå och lägga sig.

        Svara
    2. Joacim / Matkoma säger

      oktober 08, 2012 at 9:08 e m

      Vi lagade den faktiskt igår när vi kom hem trötta efter helgens bröllopsfirande. Väldigt enkel och med väldigt mycket smak för att vara så enkel. Den här kommer vi laga fler gånger!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        oktober 09, 2012 at 12:46 e m

        Vad kul! 😀

        Svara
    3. Karro säger

      augusti 11, 2013 at 6:37 e m

      Oj, vad det här är gott! Har lagat den här rätten flera gånger här hemma. Formen står just nu i ugnen, denna gången har vi slängt ner lite färsk vitlök också. Tack för grymt recept!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        augusti 11, 2013 at 8:37 e m

        Vad roligt att ni gillar den. Visst är den bekväm att göra och vad gott det låter med lite vitlök i. Det ska jag testa nästa gång. 🙂

        Svara
    4. Gabriella säger

      oktober 06, 2014 at 2:55 e m

      Denna typen av recept älskar jag, ensamstående mamma till en treåring. Ska jag definitivt testa, tack!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        oktober 06, 2014 at 3:25 e m

        Ja man kan inte annat än älska maträtter som är lite allt-i-ett. Berätta gärna vad treåringen tyckte. 🙂

        Svara
        • Gabriella säger

          november 07, 2014 at 9:20 f m

          Treåringen gav sitt godkännande, såsen var god och jag älskar enkelheten i rätten!

          Svara
          • Krii's Kitchen säger

            november 07, 2014 at 9:49 f m

            Ja M gillar också denna rätt om jag inte öser på med Sambal Oeleken. 🙂

            Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d