Denna kycklingrätt kryddad med sambal oelek är en långkörare här hemma. Med åren så har den utvecklats från att tillagas i ugnen till att snabbt svängas ihop i en gryta på spisen. Det är även gott att tillsätta lite stekt svamp eller broccoli innan servering.
Kyckling med sambal oelek
4–6 personer
Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfilé
- smör till stekning
- 1 msk mjöl
- 2 dl crème fraiche
- 1,5 dl grädde
- 0,75 tsk sambal oelek
- 0,25 dl kinesisk soja
- salt och nymalen svartpeppar
- bladpersilja
Gör så här
- Dela kycklinglårfiléerna i fyra bitar.
- Stek kycklingen runt om i smör i en gryta tills de får lite färg. Salta och peppra.
- Pudra mjöl över kycklingen och rör om.
- Blanda samman crème fraiche, grädde, sambal oelek och soja. Tillsätt det i grytan och rör om ordentligt.
- Låt grytan koka ihop ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar och strö över lite hackad persilja.
- Servera tillsammans med t.ex. pasta.
Chicken with sambal oelek
serves 4–6
Ingredients
- 1 kg chicken thigh fillet
- butter for frying
- 1 tbsp all-purpose flour
- 200 g crème fraiche
- 150 ml whipping cream
- 0.75 tsp sambal oelek
- 25 ml Chinese soy
- salt and freshly ground black pepper
- flat-leaf parsley
How to
- Cut the chicken thigh fillets into four pieces.
- Fry the chicken in butter in a large sauté pan until lightly browned. Season with salt and pepper.
- Sprinkle flour over the chicken and stir.
- Mix together crème fraiche, whipping cream, sambal oelek and soy. Add it to the chicken and stir well.
- Let it cook for about 10 minutes or until the chicken is done. Taste and adjust seasoning if needed and sprinkle with some chopped parsley.
- Serve together with e.g. pasta.
Joacim / Matkoma säger
Ser och låter ju fantastiskt gott, och man måste ju bara älska den här typen av enkla recept med få ingredienser! Ska definitivt lagas!
Från sött till salt säger
Ja, jag vet. Älskar sånt.
Kommer behöva massor av sådana recept nu när jag ska börja jobba och man hamnar i den där vardagsstressen med hämta/lämna på dagis. Man vill ju hinna umgås de där få timmarna man har innan lilltjejen ska gå och lägga sig.
Joacim / Matkoma säger
Vi lagade den faktiskt igår när vi kom hem trötta efter helgens bröllopsfirande. Väldigt enkel och med väldigt mycket smak för att vara så enkel. Den här kommer vi laga fler gånger!
Från sött till salt säger
Vad kul! 😀
Karro säger
Oj, vad det här är gott! Har lagat den här rätten flera gånger här hemma. Formen står just nu i ugnen, denna gången har vi slängt ner lite färsk vitlök också. Tack för grymt recept!
Från sött till salt säger
Vad roligt att ni gillar den. Visst är den bekväm att göra och vad gott det låter med lite vitlök i. Det ska jag testa nästa gång. 🙂
Gabriella säger
Denna typen av recept älskar jag, ensamstående mamma till en treåring. Ska jag definitivt testa, tack!
Från sött till salt säger
Ja man kan inte annat än älska maträtter som är lite allt-i-ett. Berätta gärna vad treåringen tyckte. 🙂
Gabriella säger
Treåringen gav sitt godkännande, såsen var god och jag älskar enkelheten i rätten!
Krii's Kitchen säger
Ja M gillar också denna rätt om jag inte öser på med Sambal Oeleken. 🙂