När det är många som ska ha lunch eller middag är det lätt- och snabblagat som gäller. Denna helgen är det J som har bestämt menyn men de rätter han valt är lättlagade precis som denna kyckling med champinjoner och spenat. Ät den med de tillbehör du känner för eftersom den är god till det mesta.
Hoppas ni får en härlig helg! 🙂
Kyckling med champinjoner och spenat
4–6 personer
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 10–15 små champinjoner
- 4 dl grädde
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- 50 g babyspenat
- 10 cocktailtomater
- 2 msk smör
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
- Skär champinjonerna i halvor och stek dom i en torr stekpanna i några minuter. Rör runt så att dom inte bränns. Tillsätt smör och stek dom gyllenbruna. Ställ åt sidan.
- Dela kycklingen i mindre bitar. Stek i olja i en traktörpanna tills de har fått färg. Salta och peppra.
- Häll på grädden och tillsätt buljongtärningen. Låt koka ihop någon minut.
- Tillsätt spenaten och cocktailtomaterna. Koka ytterligare några minuter eller tills kycklingen är klar.
- Lägg ner de stekta champinjonerna och låt dom bli varma.
- Smaka av med mer salt och peppar.
- Servera med t.ex. råris eller pasta och en sallad.
Lämna gärna ett svar