Maträtter som är enkla och snabba att laga är verkligen nödvändiga för att få middagarna mitt i veckan att gå ihop.
Denna kyckling i parmesan- och timjansås är en lättlagad rätt med mycket smak och välj om du vill servera den med pasta, ris, potatis eller något annat tillbehör.
Kyckling i parmesan- och timjansås
4–6 personer
Ingredienser – kyckling
- ca 1 kg kycklinglårfiléer
- smör och olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Ingredienser – sås
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 3 dl grädde
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 dl parmesan, finriven
- några timjankvistar
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Stek kycklinglårfiléerna på båda sidor i en gryta tills de fått fin färg. Salta och peppra, sänk värmen och stek ytterligare några minuter på varje sida.
- Ta ur kycklingen ur grytan.
- Finhacka lök och vitlök och stek den glansig i smör. Häll över vin och grädde och tillsätt timjan och buljongtärning. Låt såsen koka några minuter och tillsätt parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg kycklingen i såsen och låt den steka klart.
- Servera kycklingen med ditt favorittillbehör, den passar till det mesta.
Lämna gärna ett svar