Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Krossad parmesanpotatis

    2017-05-21

    Krossad parmesanpotatis
    Det har varit en hektisk helg bestående av plantering av växter, städande, oavbrutet klädtvättande, fika med vänner och besök på barnkalas.

    Trots detta har vi även klämt in en liten grillkväll på balkongen där tillbehöret var denna parmesanpotatis. Vi lär laga den massor av gånger i sommar och med en mängd variationer. Varför inte testa att klicka över crème fraîche och löjrom tillsammans med lite dill, eller någon annan smaksatt crème fraîche tillsammans med andra kryddor? Erkänner att jag var proppmätt men okynnesåt lite till ändå.


    Krossad parmesanpotatis

    4 personer

    Ingredienser

    • 1 kg delikatesspotatis med skal
    • 4 msk olivolja
    • 0,5 vitlöksklyfta, riven
    • salt och nymalen svartpeppar
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl parmesan, finriven
    • 4 msk persilja, hackad

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Häll ut potatisen på en ugnsplåt.
    3. Blanda samman olivolja, vitlök, salt och peppar och häll över potatisen. Blanda om ordentligt.
    4. Rosta potatisen i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills den är mjuk.
    5. Ta ut plåten och tryck på potatisen, så den spricker upp lite, med hjälp av en gaffel.
    6. Lägg en klick majonnäs på varje potatis och strö över persilja och parmesan.

     

     

    SparaSpara

    SparaSpara

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Kycklinggratäng
      Kycklinggratäng med tomater och basilika
    • Currysås
      Currysås

    Kommentarer

    1. Sandras Matkrypin säger

      maj 29, 2017 at 3:57 e m

      Wow vilken härlig potatis! Såååå gott det se ut!

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        maj 29, 2017 at 4:17 e m

        Tack! Vi testade att byta ut parmesanosten och majonnäsen mot ishavsrom, dill och creme fraiche. Toppengott det också. 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d