Det har varit en hektisk helg bestående av plantering av växter, städande, oavbrutet klädtvättande, fika med vänner och besök på barnkalas.
Trots detta har vi även klämt in en liten grillkväll på balkongen där tillbehöret var denna parmesanpotatis. Vi lär laga den massor av gånger i sommar och med en mängd variationer. Varför inte testa att klicka över crème fraîche och löjrom tillsammans med lite dill, eller någon annan smaksatt crème fraîche tillsammans med andra kryddor? Erkänner att jag var proppmätt men okynnesåt lite till ändå.
Krossad parmesanpotatis
4 personer
Ingredienser
- 1 kg delikatesspotatis med skal
- 4 msk olivolja
- 0,5 vitlöksklyfta, riven
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl majonnäs
- 1 dl parmesan, finriven
- 4 msk persilja, hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Häll ut potatisen på en ugnsplåt.
- Blanda samman olivolja, vitlök, salt och peppar och häll över potatisen. Blanda om ordentligt.
- Rosta potatisen i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills den är mjuk.
- Ta ut plåten och tryck på potatisen, så den spricker upp lite, med hjälp av en gaffel.
- Lägg en klick majonnäs på varje potatis och strö över persilja och parmesan.
Sandras Matkrypin säger
Wow vilken härlig potatis! Såååå gott det se ut!
Krii's Kitchen säger
Tack! Vi testade att byta ut parmesanosten och majonnäsen mot ishavsrom, dill och creme fraiche. Toppengott det också. 🙂