Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Kristyr och finaste pappersstjärnan

    2020-12-16

    Till receptet
    The recipe
    Kristyr

    Ingen jul utan pepparkakor och även om jag tycker bäst om dem som de är så kan jag inte låta bli att dekorera några med kristyr. Det blir ju så fint.

    Oftast brukar min dotter gå lös med kristyren på ett gäng pepparkakor men de får hon helst äta själv. Det brukar oftast bli med kristyr än pepparkaka på de där.

    Kristyr
    Kristyr

    Jag tycker oftast att köpta pepparkakor är väldigt hårda och lite skarpa i smaken, och eftersom jag är uppväxt med Moster Gerds pepparkakor så är dessa ett måste till julen och jag bakar dem troget varje år. De är spröda och lite mildare i smaken.

    Pappersstjärnor

    De vackra stjärnorna har jag hittat hur man enkelt gör hos Linnea. Där finns mallar att skriva ut och en finfin youtube-video som visar hur du gör. Papper, sax, universalklister och lite snöre så är du hemma sedan. Otroligt mycket lättare än man kan tro när man ser den.

    Jag använde mig av A5-papper eftersom jag ville göra dem lite mindre och den mindre stjärnan har jag bara gjort av två lager istället för tre.


    Kristyr

    Ingredienser

    • 1 äggvita
    • 150–180 g (2,5–3 dl) florsocker
    • 0,5 tsk pressad citron

    Gör så här

    1. Vispa äggvita till ett hårt skum med elvisp i en ren och torr bunke, gärna av rostfritt stål.
    2. Sikta ner det mesta av florsockret i äggvitan och tillsätt pressad citron. Fortsätt vispa tills kristyren är tjock, fluffig och glansig.
    3. Tillsätt eventuellt mer florsocker tills det bildas fasta toppar när du vispar.

    Royal icing

    Ingredients

    • 1 egg white (pasteurized)
    • 150–180 g powdered sugar
    • 0.5 tsp lemonjuice

    How to

    1. Whisk egg whites to a hard foam with an electric whisk in a clean and dry bowl, preferably made of stainless steel.
    2. Sift most of the powdered sugar into the egg whites and add the lemonjuice. Continue whisking until the icing is thick, fluffy and glossy.
    3. If necessary, add more powdered sugar until solid peaks form when you whisk.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
      Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Kommentarer

    1. Anna säger

      november 27, 2014 at 2:32 e m

      va fina pepparkakor med spets och band 🙂

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        november 27, 2014 at 2:55 e m

        Tack snälla! 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d