Denna kycklingpasta med champinjoner och apelsin kommer att finnas med på veckans middagslista, det vet jag. Nu ska jag bara klura på 6 maträtter till...
Krämig kycklingpasta med champinjoner och apelsin
4 personer
Ingredienser
- 500 g pasta
- 500 g kycklinglårfilé
- 250 g champinjoner
- 1 apelsin, finrivet skal och pressad saft
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 100 g färsk babyspenat
- 2 dl crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Klyfta champinjonerna och finhacka vitlöken.
- Strimla kycklingen och krydda med salt och peppar. Bryn kycklingen i lite olja, tillsätt champinjoner och vitlök och stek i några minuter.
- Tillsätt spenaten och låt den vätska sig. Rör ner rivet skal och pressad saft från apelsinen och crème fraiche. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Blanda samman kycklingsåsen med den kokta pastan och servera med något gott bröd.
Lämna gärna ett svar