Köttbullar. Denna lättlagade lilla munsbit som går att variera i det oändliga. Använd lammfärs och smula ner lite fetaost och finhackade oliver. Med älgfärs och enbär blir det lite vildare i smaken. Man kan helt enkelt ta vad man har hemma i kylen och frysen.
Jag brukar göra många när jag ändå håller på och då är det perfekt att tillaga dom på den stora plåten i ugnen. Detta är ett bra recept att utgå ifrån.
Köttbullar
ca 35 st
Ingredienser
- 500 g blandfärs eller annan färs
- 4 msk ströbröd
- 1,5 dl mjölk eller vatten
- 1 ägg
- 1,5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk lök, finhackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar och lök.
- Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet.
- Trilla till lagom stora köttbullar och lägg dom på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugn tills köttbullarna fått fin färg, ca 20 minuter.
Lämna gärna ett svar