Köttbullar i tomatsås, en klassiker som alltid brukar funka att ta till när barnen matvägrar eller du bara vill slänga ihop något lättlagat.
Köttbullar i tomatsås
4 personer
Ingredienser
- 400 g lammfärs eller nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl pecorinoost, riven
- 400 g pastasås med tomat och vitlök
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Rör ihop färs, ägg och pecorinoost. Tillsätt 2 msk av såsen samt den hackade rosmarinen och salta och peppra generöst.
- Rulla ganska stora bollar och bryn dem lätt på medelvärme runt om några minuter.
- Häll i såsen och låt det puttra på svag värme i ca 5–10 minuter.
- Servera med grönsakspasta eller vanlig pasta och lite riven pecorinoost.
Recept: Liselotte Forslin
Lämna gärna ett svar