Denna härliga och lättlagade kantarellsoppa har varit en favorit i många år. Det var en av de första maträtterna där jag lärde mig uppskatta svamp och jag får tacka svärmor för receptet.
Kantarellsoppa
4 personer
Ingredienser
- 200 g kantareller
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 2 msk mjöl
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 msk soja
- 1 tsk torkad timjan
- 0,5 dl rödvinbärsgelé
- 2 dl crème fraiche
- persilja
Gör så här
- Rensa eventuellt kantarellerna.
- Hacka lök och fräs den tillsammans med kantareller tills de fått lite färg. Rör ner mjöl.
- Häll på buljong och tillsätt soja, timjan, gelé och crème fraiche.
- Sjud soppan i 5–10 minuter.
- Strö över persilja och servera med ett gott bröd.
Chanterelle soup
serves 4
Ingredients
- 200 g chanterelles
- 1 onion
- 2 tbsp butter
- 2 tbsp all-purpose flour
- 1 l vegetable broth
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tsp dried thyme
- 0.5 dl redcurrant jelly
- 200 g crème fraiche
- parsley
How to
- Rinse the chanterelles if necessary.
- Chop the onion and fry together with the chanterelles until they get a little colour. Stir in the flour.
- Pour in broth and add soy, thyme, jelly and crème fraiche.
- Simmer the soup for 5–10 minutes.
- Sprinkle with parsley and serve with good bread.
Eva-Lott säger
Hej!
Den är säkert jättegoda, och det tvivlar jag inte ett dugg på . Lagar mycket mat själv .
Det tråkiga i kråksången är bara att det är svårt att få tag på färska kantareller just nu . Gör recept på torkade istället. Lite svårt då vi som bor på landet, och inte kommer åt alla saluhallar med färska råvaror 🥲
Bara en synpunkt så alla kan laga eller ge förslag på torkade i vikt också .
Tack !
Mvh Eva-Lott
Krii's Kitchen säger
Hejsan.
Det går utmärkt att använda sig av frysta kantareller också. Inga som helst problem.
Ha en fin kväll.
Med vänlig hälsning, Ulrica