Alltså jordgubbsglass. Det är verkligen sommar i ett fryst format. Ni kommer aldrig vilja köpa glass ur frysdisken igen, jag lovar. Dock behöver man gärna en glassmaskin för att man ska få den där krämiga konsistensen.
Vill du inte frysa in din jordgubbsglass som lösglass så fyll upp några glassformar med smeten, tryck dit en glasspinne och efter att dom fryst ordentligt så kan du t.ex. doppa dom i valfri choklad.
Jordgubbsglass
6–8 portioner
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 4 dl mjölk, 3%
- 3 dl vispgrädde
- 6 äggulor
- 2 dl socker
- 3 dl jordgubbspuré, mixade och passerade jordgubbar
Gör så här
- Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med frön i en tjockbottnad rostfri kastrull. Ställ åt sidan.
- Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud till 85°C under vispning. Det får inte koka! Kyl ner kastrullen i ett kallt vattenbad. Sila av och låt svalna. Låt glassmassan stå i kylen i en inplastad bunke, gärna över natten.
- Blanda glassmassan med bärpurén och kör i glassmaskin, lägg över i en burk och ställ in i frysen 1–2 timmar.
Recept: Elisabeth Johansson
Lämna gärna ett svar