
Enligt min åsikt så kan man äta glass året runt. Visst är det extra gott en varm sommardag men god glass passar när som helst. Och oj vad det här är gott. Här har jag gjort en skogsbärsglass med den somriga smaken av blåbär och hallon.
Skogsbärsglass
6–8 personer
Ingredienser
- 250 g hallon och blåbär
- 2 msk pressad citronsaft
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
Gör så här
- Lägg hallon, blåbär och citronsaft i en mixer och mixa till en slät puré. Passera genom en sil för att få bort kärnorna.
- Vispa grädden och vänd ner den kondenserade mjölken samt bärpurén.
- Kör glassmeten i en glassmaskin tills den är klar. Lägg över den i en burk och ställ in i frysen i ca 3 timmar innan du ska servera den.
Lämna gärna ett svar