Dessa jordgubbscupcakes är som små sommartårtor i miniformat, lagom stora och underbart goda. Precis innan vi skulle åka iväg på semester så köpte jag 15 liter jordgubbar. Det mesta fryste jag in men jag gjorde även glasspinnar och dessa jättegoda muffins. Ja, lägger du lite topping på så blir det ju en cupcake eller vad är det regelboken säger om muffin vs. cupcake? I alla fall så är dessa toppade med helt vanligt vispad grädde och en liten jordgubbe, kalla dom vad du vill, jag kallar dom ljuvliga.
Jordgubbscupcakes
12 stycken
Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- 0,75 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- en nypa salt
- skal och saft av en citron
- 3 dl färska jordgubbar
- jordgubbar och vispad grädde till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av citron. Skiva jordgubbar och vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinplåt och fyll formarna till 2/3 delar med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna och dekorera med vispad grädde och färska jordgubbar innan servering.
Recept: Leila Lindholm
Jag tror att jag också kallar dem ljuvliga. Så fina!!
Tack, vad glad jag blir. 😀