Det har varit lite magert med grönsaker till middagen de senaste dagarna, helt enkelt för att jag varit sjuk och för trött för att knåpa ihop något. Nu är det dock nya tag och nya enkla grönsaksrätter som gäller för att komplettera lunchen och middagen.
Hyvlad zucchini med lite god dressing måste vara något av det enklaste man kan göra och ingen maträtt kan bli fel när den innehåller parmesan. 😉
Hyvlad zucchini med citron och parmesan
4 personer
Ingredienser
- 1 zucchini, ca 250 g
- 2 msk citronjuice
- 4 msk olivolja
- 1 dl riven parmesan
- 1 vitlöksklyfta, riven
- salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Hyvla zucchinin till tunna långa skivor på längden med en mandolin eller potatisskalare.
- Blanda med de övriga ingredienserna, salta och peppra.
- Servera genast.
Recept: Tommy Myllymäki
Lämna gärna ett svar