Här har jag gjort en fin liten sallad med rädisa som tar under 10 minuter att göra, ser vacker ut och smakar fint till det mesta. Den kommer från Tommy Myllymäkis superfina bok "Myllymäki grönsaker, tillbehör & garnityr" som jag köpte för några dagar sedan.
Boken är jättefin för att inte tala om hur otroligt användbar den är. Oftast är det få ingredienser, du får en massa fina tips och trixs samt lite fingervisning om vad som faktiskt lämpar sig bäst för en viss rotfrukt eller grönsak. Något som jag uppskattar väldigt mycket.
Hyvlad rädisa med rapsolja och apelsin
4 portioner
Ingredienser
- 2 knippen rädisor
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 1 apelsin, finrivet skal
- flingsalt
Gör så här
- Hyvla rädisorna tunt med en mandolin och lägg i kallt vatten i 5 minuter.
- Ta upp dom ur vattnet och låt dom rinna av på ett hushållspapper.
- Lägg upp dom på ett fat och blanda med rapsolja.
- Riv över lite apelsinskal och toppa med flingsalt.
Recept: Tommy Myllymäki
Sonja {Dagmar's Kitchen} säger
Så gott och vackert! Och enkelt. Precis i min smak!
Krii's Kitchen säger
Tack! Ja både enkelt, vackert och väldigt gott. 🙂