Tomatplantorna på balkongen har fått gå hädan då det visat sig att dom var översållade med mjöllus eller vita flygare som dom visst också kallas. Sjukt störigt och jag kände att jag inte ville ha dom kvar för de få tomater som fanns kvar att skörda.
Nu har jag köpt något medel man ska spraya på de växter som är kvar på balkongen men egentligen känns det som att jag vill slänga ut dom allihop. Inglasad balkong är visst inte alltid så bra när allt kommer omkring med tanke på att det verkar vara bästa stället för diverse skadedjur som kommer med plantor och jord. 🙁
Som tröst för att jag hivade ut det sista av sommaren från balkongen testade jag på att laga denna pastarätt med svamp och mascarponeost. Galet god och väldigt enkel att svänga ihop.
Vi vuxna tyckte som sagt att den var yummy men jag ska ärligt säga att jag orkade inte höra några sura miner från M så hon fick köttbullar och stuvade makaroner som blivit över tidigare. Jag kan i och för sig förstå henne eftersom jag själv inte lärde mig att tycka om svamp förrän för något år sedan.
I morgon är det ny vecka och jag hoppas att ni får en fin sådan. 🙂
Höstig pasta med svamp och mascarpone
4 personer
Ingredienser
- 400 g pappardelle eller annan bred bandpasta
- 300 g svamp, t.ex. kantareller eller champinjoner
- 3 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk smör
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 125 g mascarpone
- 1,5 dl finriven parmesanost
- 1 knippe bladpersilja, strimlad
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Skär stora svampar i mindre bitar och lägg i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort.
- Tillsätt 2 msk smör i pannan och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Låt det fräsa några minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
- Fräs resten av löken i 2 msk smör i några minuter. Häll i vinet och låt det koka tills cirka hälften återstår.
- Tillsätt buljongtärning och 1 dl vatten och låt det småkoka några minuter. Rör ner mascarponen.
- Blanda pastan med såsen, svampen och hälften av parmesanen. Späd eventuellt med lite av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över den strimlade persiljan och och servera tillsammans med extra parmesanost.
milla
En rätt i min smak 🙂
Krii's Kitchen
Det låter bra det. Den är verkligen jättegod.