Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Höstig pasta med svamp och mascarpone

    2016-09-11

    Höstig pasta med svamp och mascarpone
    Tomatplantorna på balkongen har fått gå hädan då det visat sig att dom var översållade med mjöllus eller vita flygare som dom visst också kallas. Sjukt störigt och jag kände att jag inte ville ha dom kvar för de få tomater som fanns kvar att skörda.

    Nu har jag köpt något medel man ska spraya på de växter som är kvar på balkongen men egentligen känns det som att jag vill slänga ut dom allihop. Inglasad balkong är visst inte alltid så bra när allt kommer omkring med tanke på att det verkar vara bästa stället för diverse skadedjur som kommer med plantor och jord. 🙁

    Höstig pasta med svamp och mascarpone
    Som tröst för att jag hivade ut det sista av sommaren från balkongen testade jag på att laga denna pastarätt med svamp och mascarponeost. Galet god och väldigt enkel att svänga ihop.

    Vi vuxna tyckte som sagt att den var yummy men jag ska ärligt säga att jag orkade inte höra några sura miner från M så hon fick köttbullar och stuvade makaroner som blivit över tidigare. Jag kan i och för sig förstå henne eftersom jag själv inte lärde mig att tycka om svamp förrän för något år sedan.

    I morgon är det ny vecka och jag hoppas att ni får en fin sådan. 🙂


    Höstig pasta med svamp och mascarpone

    4 personer

    Ingredienser

    • 400 g pappardelle eller annan bred bandpasta
    • 300 g svamp, t.ex. kantareller eller champinjoner
    • 3 schalottenlökar
    • 2 vitlöksklyftor
    • 4 msk smör
    • 1 dl torrt vitt vin
    • 1 grönsaksbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 125 g mascarpone
    • 1,5 dl finriven parmesanost
    • 1 knippe bladpersilja, strimlad
    • salt och nymalen svartpeppar

    Gör så här

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet.
    2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
    3. Skär stora svampar i mindre bitar och lägg i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort.
    4. Tillsätt 2 msk smör i pannan och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Låt det fräsa några minuter. Krydda med salt och peppar. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
    5. Fräs resten av löken i 2 msk smör i några minuter. Häll i vinet och låt det koka tills cirka hälften återstår.
    6. Tillsätt buljongtärning och 1 dl vatten och låt det småkoka några minuter. Rör ner mascarponen.
    7. Blanda pastan med såsen, svampen och hälften av parmesanen. Späd eventuellt med lite av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.
    8. Strö över den strimlade persiljan och och servera tillsammans med extra parmesanost.

     

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Vintrig kålsallad
      Vintrig kålsallad

    Kommentarer

    1. milla säger

      september 18, 2016 at 12:07 e m

      En rätt i min smak 🙂

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        september 18, 2016 at 12:46 e m

        Det låter bra det. Den är verkligen jättegod.

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d