Honungsglaserad kyckling är precis så gott som det låter och förvånansvärt lätt att göra. Potatisen är krämig och smakrik och vem gillar inte en glaze med honung?
Honungsglaserad kyckling med fransk gräslökspotatis
4 personer
Ingredienser – Kyckling
- 600 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
- smör till pannan
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 1 dl flytande honung
- 1 citron, saften
- 1,5 tsk rosépepparkorn, krossade
Ingredienser – Fransk gräslökspotatis
- 10–12 delikatesspotatisar, ca 600 g
- 1 rödlök
- 1 knippe gräslök
- 1,5 dl vatten + 0,5 hönsbuljongtärning
- 2 dl crème fraiche
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är klara.
- Koka ihop honung, citronsaft och krossade rosépepparkorn till glazen. Koka tills drygt hälften återstår.
- Dela kycklingfiléerna om inte innerfiléer används.
- Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen gyllene runtom i ca 2 minuter. Salta och peppra, lägg över i en ugnsfast form.
- Pensla eller häll på glazen. Sätt in formen i ugnen i ca 12 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Pensla gärna med mer glaze några gånger under tiden.
- Skala och skiva rödlöken tunt. Finhacka gräslöken.
- Koka upp vatten, den halva buljongtärningen och crème fraiche. Tillsätt rödlöksskivorna och den fint hackade gräslöken.
- Häll av och lägg upp potatisen i en skål. Häll över den goda såsen och garnera med några strån gräslök.
- Servera med t.ex. sockerärtor eller andra grönsaker.
Recept: Monika Ahlberg
Sandras Matkrypin säger
Honungglaserad kyckling är ju supergott och potatisen låter krämig och god 🙂
Från sött till salt säger
Ja den var en hit hemma kan jag säga. 🙂
Sara på Vardag.nu säger
Låter kanongott alltihop! Galet snygga bilder också 😀
Från sött till salt säger
Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir!