Gör man dessa hallongrottor i minimuffinsformar så blir det en alldeles lagom munsbit. Men är man som jag så kan man ta både två och tre innan man blir riktigt nöjd.
Använd toppen på din citruspress när du gör hålet för sylten så får kakorna ett vackert mönster men glöm bara inte att mjöla in citruspressen först så att inte degen fastnar.
Hallongrottor
ca 25 stycken
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1,25 dl strösocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 225 g smör, kylskåpskallt
- hallonsylt
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och skär smöret i små tärningar, häll ner i mjölblandningen.
- Blanda till en fast deg med hjälp av en matberedare eller nyp ihop smör och mjöl med fingrarna.
- Värm upp ugnen till 200°C.
- Rulla små kulor av degen och lägg dem i en minimuffinsplåt eller i minimuffinsformar. Gör en grop för sylten med antingen en mjölad citruspress eller med ett finger och klicka lite sylt i gropen.
- Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
- Låt svalna.
Sonja {Dagmar's Kitchen} säger
Jag håller med - så himla gott med hallongrottor! Och så är de ju så söta när de är sådär små.
Från sött till salt säger
Jag har gått från att vilja baka gigantiska saker (som t.ex. muffins american size) till att bara vilja baka små munsbitar. 🙂 Smått är av någon anledning roligare.
Diana Jensen säger
English translation for recipe?
Krii's Kitchen säger
Hi. Right now there is no translation for this. You could use google translate. The only measurements that can be wrong is that DL sometimes converts to CUP. /Ulrica
Marie säger
De var lättbakade och goda. Hade inga småbrödsformar hemma så fick bli knäckformar. Men det gick bra. Så goda som få då får man ta två😁😋
Krii's Kitchen säger
Fint att höra och man får absolut ta två, eller tre... 😀
Gunnel säger
Jättegoda, spröda och fina.
Krii's Kitchen säger
Vad roligt att du gillar dom.
Med vänlig hälsning,
Ulrica