Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Hallongrottor

    2012-05-04

    Till receptet
    The recipe
    Hallongrottor

    Gör man dessa hallongrottor i minimuffinsformar så blir det en alldeles lagom munsbit. Men är man som jag så kan man ta både två och tre innan man blir riktigt nöjd.

    Hallongrottor
    Hallongrottor

    Använd toppen på din citruspress när du gör hålet för sylten så får kakorna ett vackert mönster men glöm bara inte att mjöla in citruspressen först så att inte degen fastnar.


    Hallongrottor

    ca 25 stycken

    Ingredienser

    • 4 dl vetemjöl
    • 1 dl potatismjöl
    • 1,25 dl strösocker
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 225 g smör, kylskåpskallt
    • hallonsylt

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 200°C.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    3. Skär smöret i små tärningar och tillsätt det till mjölblandningen.
    4. Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna till en fast deg.
    5. Rulla små bollar av degen och lägg dem i en minimuffinsplåt eller i minimuffinsformar. Gör en grop för sylten med antingen en mjölad citruspress eller med ett finger och lägg lite sylt i gropen.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
    7. Låt svalna.

    Thumbprint Cookies

    makes about 25

    Ingredients

    • 240 g all-purpose flour
    • 75 g potato starch
    • 110 g granulated sugar
    • 1 tsp vanilla powder
    • 1 tsp baking powder
    • 1 pinch salt
    • 225 g butter, cold from the fridge
    • raspberry jam

    How to

    1. Preheat the oven to 400°F (200°C).
    2. In a bowl, combine the dry ingredients.
    3. Cut the butter into small cubes and add it to the flour mixture.
    4. Using your fingers, work the butter into the dry ingredients until a firm dough forms.
    5. Roll the dough into small balls and place them in a mini muffin tin or mini muffin baking cups. Use a floured citrus press or your finger to create a small hole in each ball. Fill the hole with raspberry jam.
    6. Bake in the middle of the oven for 12–15 minutes.
    7. Let cool before serving.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
      Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Kommentarer

    1. Sonja {Dagmar's Kitchen} säger

      januari 22, 2013 at 11:40 e m

      Jag håller med - så himla gott med hallongrottor! Och så är de ju så söta när de är sådär små.

      Svara
      • Från sött till salt säger

        januari 23, 2013 at 12:03 e m

        Jag har gått från att vilja baka gigantiska saker (som t.ex. muffins american size) till att bara vilja baka små munsbitar. 🙂 Smått är av någon anledning roligare.

        Svara
    2. Diana Jensen säger

      december 11, 2018 at 7:52 f m

      English translation for recipe?

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        december 11, 2018 at 8:14 f m

        Hi. Right now there is no translation for this. You could use google translate. The only measurements that can be wrong is that DL sometimes converts to CUP. /Ulrica

        Svara
    3. Marie säger

      mars 12, 2021 at 6:27 f m

      De var lättbakade och goda. Hade inga småbrödsformar hemma så fick bli knäckformar. Men det gick bra. Så goda som få då får man ta två😁😋

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        mars 12, 2021 at 11:48 f m

        Fint att höra och man får absolut ta två, eller tre... 😀

        Svara
    4. Gunnel säger

      juni 18, 2024 at 1:57 e m

      Jättegoda, spröda och fina.

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        juni 18, 2024 at 8:42 e m

        Vad roligt att du gillar dom.
        Med vänlig hälsning,
        Ulrica

        Svara
    5. Peri säger

      juni 17, 2025 at 10:17 f m

      Halloj, har en fråga: ska man verkligen ha i bakpulver i smeten? Vissa säger att man inte ska ha bakpulver i en hallongrotts-recept (?)

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        juni 17, 2025 at 12:06 e m

        Hej
        Det är inte något som jag hört om men det finns säkert recept utan bakpulver. I detta recept ska det dock vara bakpulver i. 😀
        Med vänlig hälsning,
        Ulrica

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d