Grillad lammfärskebab med en syrlig och god fetadipp var en av rätterna vi grillade under semestern och oj oj oj vad det var gott.
Kebaben är något vi numera har tillsammans med alltifrån pasta till potatisgratäng för det har blivit en favorit med tanke på att det bara är två ingredienser (förutom salt och peppar). Men till vardags brukar vi steka dom och sen laga klart dom i ugnen.
Grillad lammfärskebab med syrlig fetadipp
4 personer
Ingredienser – kebab
- 500 g lammfärs
- 2 msk hackad mynta
- 1 tsk + 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 3 tomater
- 1 squash
- 4 pitabröd
Ingredienser – fetadipp
- 100 g fetaost
- 2 msk pressad citron
- 2 msk vatten
- 0,5 dl hackad mynta
- 1 msk olivolja
- 1 krm nymald svartpeppar
Gör så här
- Krydda färsen med mynta, 1 tsk salt och peppar. Forma till 8 stycken avlånga biffar.
- Skär tomaterna i tjocka skivor. Ansa och skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Strö 1 tsk salt på grönsakerna.
- Bryt fetaosten i mindre bitar. Blanda den med pressad citron och vatten, mynta, olja och peppar.
- Grilla lammfärskebaberna runt om direkt över glöden i ca 8 minuter. Eller i en grill-/stekpanna runt om några minuter och sen 15 minuter i ugnen på 200°C.
- Grilla tomat- och squashskivor vid sidan om i ca 2 minuter på varje sida.
- Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen. Stick eventuellt grillspett av trä i de färdiggrillade kebaberna.
- Servera med fetadipp, grönsaker och pitabröd.
Recept: Allt om mat
annelie_ua / blomsterochbakverk
Åh, lammfärsbiffar som är så gott! Ser verkligen fint och mumsigt ut. Härliga sommarkvällar med grillad mat.
Från sött till salt
Ja det är verkligen sååå himla gott!