Detta recept på grekisk kyckling är en gammal trotjänare som funkar både till vardag och som bjudrätt. Den går snabbt att laga och innehåller få moment.
Servera den till både pasta, ris eller olika sorters matkorn. Den funkar till det mesta.
Grekisk kyckling
4 personer
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- smör
- 1 rödlök
- 2 dl hönsbuljong
- 100 g fetaost
- 2 tsk oregano
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsyoghurt
- färsk oregano
Gör så här
- Skär kycklinglårfiléerna i lite mindre bitar och bryn dem i smör i en gryta. Salta och peppra. Ta upp kycklingen och lägg den åt sidan.
- Skala och hacka löken och fräs den i smör i grytan. Mosa fetaosten. Tillsätt buljong, fetaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner den i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ca 10 minuter.
- Garnera med smulad fetaost och färsk oregano. Servera med t.ex. pasta eller ris.
Lämna gärna ett svar