Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Granola med kakao, hasselnötter och hallon

    2016-09-13

    Granola med kakao, hasselnötter och hallon
    Detta är den godaste frukostgranolan jag vet förutom den med riktig choklad i (och jag tycker den är lite väl lyxig att äta varje morgon).

    Att ha kakao och cacaonibs i granolan ger den där lite chokladiga beska touchen jag gillar. Söt frukost är inte riktigt min grej tidigt på morgonen, om det inte är helg förstås. 🙂

    Om du vill testa på att göra andra varianter på granola så hittar du fler recept under taggen müsli & granola.

    Granola med kakao, hasselnötter och hallon
    Jag vet inte vad ni föredrar att ha till, men jag gillar verkligen filmjölk till min frukost, yoghurt tycker jag blir lite för surt om jag inte har lite honung på.


    Granola med kakao, hasselnötter och hallon

    1 stor burk

    Ingredienser

    • 3 dl hasselnötter
    • 3 dl fiberhavregryn
    • 2 dl dinkelflingor
    • 2 dl linfrön
    • 3 dl solroskärnor
    • 3 dl pumpakärnor
    • 3,5 msk kakao
    • 0,5 dl matolja
    • 0,5 dl honung eller lönnsirap
    • 0,5 dl vatten
    • 0,5 dl cacaonibs
    • 2 dl torkade tranbär
    • 50 g frystorkade hallon

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda gryn, frön, kärnor och nötter i en skål.
    3. Blanda rapsolja, vatten och honung och häll över granolan i skålen, vänd runt med några tag tills allt blandats. Häll ut på två bakplåtspappersklädda plåtar. Rosta en plåt i taget i mitten av ugnen i 25–30 minuter. (Har du en varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på en gång, men tänk på att då sänka temperaturen till ca 150°C.)
    4. Rör om då och då så att blandningen inte bränns utan får en fin gyllenbrun färg.
    5. Låt granolan svalna på plåten.
    6. Blanda i cacaonibs, torkade tranbär och frystorkade hallon.
    7. Förvara granolan i en tätslutande burk.

     

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Glöggkola med mandel
      Glöggkola med mandel
    • Blåbärskola med kardemumma
      Blåbärskola med kardemumma
    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d