Detta är den godaste frukostgranolan jag vet förutom den med riktig choklad i (och jag tycker den är lite väl lyxig att äta varje morgon).
Att ha kakao och cacaonibs i granolan ger den där lite chokladiga beska touchen jag gillar. Söt frukost är inte riktigt min grej tidigt på morgonen, om det inte är helg förstås. 🙂
Om du vill testa på att göra andra varianter på granola så hittar du fler recept under taggen müsli & granola.
Jag vet inte vad ni föredrar att ha till, men jag gillar verkligen filmjölk till min frukost, yoghurt tycker jag blir lite för surt om jag inte har lite honung på.
Granola med kakao, hasselnötter och hallon
1 stor burk
Ingredienser
- 3 dl hasselnötter
- 3 dl fiberhavregryn
- 2 dl dinkelflingor
- 2 dl linfrön
- 3 dl solroskärnor
- 3 dl pumpakärnor
- 3,5 msk kakao
- 0,5 dl matolja
- 0,5 dl honung eller lönnsirap
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl cacaonibs
- 2 dl torkade tranbär
- 50 g frystorkade hallon
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda gryn, frön, kärnor och nötter i en skål.
- Blanda rapsolja, vatten och honung och häll över granolan i skålen, vänd runt med några tag tills allt blandats. Häll ut på två bakplåtspappersklädda plåtar. Rosta en plåt i taget i mitten av ugnen i 25–30 minuter. (Har du en varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på en gång, men tänk på att då sänka temperaturen till ca 150°C.)
- Rör om då och då så att blandningen inte bränns utan får en fin gyllenbrun färg.
- Låt granolan svalna på plåten.
- Blanda i cacaonibs, torkade tranbär och frystorkade hallon.
- Förvara granolan i en tätslutande burk.
Lämna gärna ett svar