Är du glutenallergiker eller bara vill dra ner på gluten i maten så är denna pajdeg helt perfekt. Den är lätt att blanda ihop och enkel att trycka ut i formen.
Den kommer att vara ett stående inslag här hemma hos oss med diverse fyllningar, det kan jag lova. 🙂
Glutenfri pajdeg
1 paj
Ingredienser
- 100 g majsmjöl
- 100 g maizena majsstärkelse
- 1 tsk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 ägg
- 1 msk vatten, kallt
Gör så här
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
- Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna, tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt degen vila i rumstemperatur i ca 15 minuter innan du kavlar eller trycker ut den i en pajform.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Recept: Maria Blohm & Jessica Freij
Lämna gärna ett svar