Jag har en förkärlek för små treats som du svänger ihop av det du har hemma och denna glass-sandwich är löjligt enkelt att göra.
Kanske har du en bit kladdkaka i frysen från ett tidigare bak, favoritglassen och lite hasselnötskräm? Ja det är allt du behöver för att fixa dessa godbitar.
Andra enkla glassdesserter är t.ex. dessa croissant med glass, glass-sandwich och polkagrisglass med brownies.
Glass-sandwich med kladdkaka och hasselnötskräm
ca 12 bitar
Ingredienser
- 400 g kladdkaka (se recept eller köp färdig)
- 3 + 2 msk hasselnötskräm, rumstempererad
- 1 liter glass av god kvalitet, här används vanilj- och chokladglass
- 2 msk hackade och rostade hasselnötter
Gör så här
- Ta fram glassen så att den tinar och blir lite halvmjuk.
- Klä en fyrkantig form (ca 24x24 cm) med bakplåtspapper.
- Bryt kladdkakan i mindre bitar och blanda samman med 3 msk hasselnötskräm i en matberedare eller med en gaffel. Det ska bli lite som en deg.
- Tryck ut hälften av kladdkakan i botten på formen.
- Bred över glassen över kladdkakan, ringla över 2 msk hasselnötskräm och dra lite med en sked för att den ska blandas lite med glassen.
- Strö över de hackade hasselnötterna.
- Tryck fast resterande kladdkaka över den mjuka glassen och ställ in i frysen några timmar, gärna över natten.
- Ta ut ur frysen och skär i bitar av valfri storlek.
(Ju mindre form, ju högre blir de och tvärt om. Det är inte så noga utan använd den form du har hemma. Tänk dock på att det kan behövas mer kladdkaka för att det ska räcka till att täcka hela botten och toppen av sandwichen.)
Lämna gärna ett svar