För mig är detta kladdkakornas kladdkaka. Jag har bakat den hur många gånger som helst och jag tröttnar aldrig.
Jag har använt den som tårtbotten till moussetårtor och den är god både med och utan tillbehör. Men det är klart det är alltid gott med lite extra på toppen. Här är det dulce de leche-grädde och hallon som förgyller lite extra.
Kladdkaka
1 kaka
Ingredienser
- 4 st ägg
- 2,25 dl strösocker
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och pösigt.
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och blanda ner smöret så att det smälter. Blanda ner chokladsmöret i äggvispet.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta det över smeten och vänd sedan ner det.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Den ska vara kladdig i mitten och kan upplevas som obakad men den stelnar när den blir kall.
- Låt den svalna i kyl eller frys för att lättare få ut tårtan ur formen.
- Servera den rumstempererad med en klick grädde och färska bär.
mummsss