
Om du ska ha sommarfest och bjuder på denna Frozen Aperol Spritz lär det bli succé! Svalkande och lyxig på en och samma gång. Det går utmärkt att göra granitan i förväg och sedan bara skopa upp i glas och hälla över bubblet.
Skål för sommar och semester!


Andra goda drinkar med Aperol är t.ex. klassikern Aperol Spritz eller Kaffeinfuserad Aperol & Tonic.
Frozen Aperol Spritz
6–8 personer
Ingredienser
- 250 ml Aperol
- 250 ml pressad apelsinjuice
- 60 ml pressad citronjuice
- 750 ml prosecco rosé
- 1 apelsin, i skivor som dekoration
Gör så här
- Vispa samman Aperol med apelsin- och citronjuice. Toppa med 240 ml prosecco rosé.
- Häll blandningen i en vid form och ställ in i frysen i 3 timmar. Blanda runt varje halvtimme med en gaffel tills det har blivit till granita.
- När den är klar, lägg en stor skopa granita i botten på coupe-glas och toppa upp med 60 ml prosecco rosé.
- Garnera med en skiva apelsin.
Frozen Aperol Spritz
serves 6–8
Ingredients
- 250 ml Aperol
- 250 ml fresh orange juice
- 60 ml fresh lemon juice
- 750 ml prosecco rosé
- 1 orange, sliced, for garnish
How to
- Mix Aperol with orange and lemon juice, top with 240 ml prosecco rosé.
- Pour into a shallow dish and freeze for about 3 hours. Stir the mixture with a fork every 30 minutes until it becomes granita.
- When it's ready, place a generous scoop into coupe glasses and top with 60 ml prosecco rosé.
- Garnish with an orange slice.
Lämna gärna ett svar