M älskar pasta (ja vilka barn gör inte det?) så dessa färsbiffar i krämig sås är något vi kan få henne att pilla i sig. Dom är lite roligare än "bara" vanliga köttbullar.
Färsbiffar med italiensk smak och krämig sås
4 personer
Ingredienser – Färsbiffar
- 500 g nötfärs
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk rivet citronskal
- 2 vitlöksklyftor, finriven
- olivolja eller smör till pannan
Ingredienser – Sås
- 6 marinerade soltorkade tomater
- 0,5 kruka färsk basilika
- 0,5 dl vatten
- 2,5 dl vispgrädde
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här –
- Blanda färsen med salt, peppar, citronskal och vitlök till en smidig färs. Forma 8 stycken små biffar.
- Hetta upp en panna med smör eller olivolja och stek biffarna 3–4 minuter på varje sida.
- Hacka tomaterna till såsen i små bitar. Tillsätt dem till pannan tillsammans med grovhackade basilikablad och vattnet. Koka ihop.
- Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, koka upp.
- Servera färsbiffarna med nykokt pasta, den krämiga såsen och en rucolasallad.
Recept: Monika Ahlberg
Lämna gärna ett svar