Nu är det verkligen inte långt kvar till semestern, bara 1 (!) dag. För mig innebär även detta att jag också gör min sista dag på mitt nuvarande arbete, för efter semestern så kommer jag börja på en ny arbetsplats. Jag jobbar som grafisk formgivare och kommer att jobba på en byrå där man helt är inriktad på mat, dryck och måltider. Yey för mig liksom! 🙂
Som jag har sagt tidigare så är frysen full av glass även om lagret i och med det härliga sommarvädret krymper för varje dag. Det är så enkelt att göra egen glass och speciellt när man tar till en liten fuskvariant som inte behöver hettas upp och sen vila i kylskåpet över natten.
Hur bra som helst eller hur?
Dock blir denna variant lite "luftigare" i konsistensen än vanlig gräddglass.
Du bara vispar ihop din vaniljkräm och fyller upp i glassformar med valfri smaksättning eller toppar med precis vad du gillar.
Här har jag gjort två sorters glasspinnar. En med dulce de leche-fyllning och doppad i mörk choklad och en fylld med hemmagjord jordgubbssylt och doppad i vit choklad.
Formarna som har "magnum-form" är tillverkade av silikon och är av minimodellen. Egentillverkad glass blir oftast mycket mer mättande än den man köper i affären så jag tycker denna storleken är helt perfekt.
Du kan ju också ta mer än en om du inte känner dig nöjd. 😉
Enkla vaniljglasspinnar med två smaker
ca 12 små glassar
Ingredienser – vaniljglass
- 0,5 vaniljstång
- 3 äggulor
- 3 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
Ingredienser – smaksättning
Ingredienser – chokladtopping
- 0,5 dl rapsolja
- 275 g mörk/vit choklad av god kvalitet
Gör så här
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Vispa äggulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
- Vispa grädden luftig och vänd sedan ner den i äggsmeten.
- Varva smeten med valfri fyllning i glassformar och ställ in en stund i frysen. Ta ut formarna och sätt i glasspinnar. (Har du glassformar där glasspinnarna får stöd sätter du i pinnarna med en gång.) Sätt tillbaka formarna i frysen och frys i några timmar, eller gärna över natten.
- Värm sakta upp matolja och choklad i ett vattenbad tills chokladen nästan är helt smält. Ta bort från värmen och rör tills chokladen är helt smält.
- Låt den svalna i rumstemperatur och doppa sedan glasspinnarna, lägg på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i frysen igen.
- Förvara glassarna i en burk med tätslutande lock.
lovisa
wow! sjukt snygga! och GRATTIS till det nya jobbet 😀
Krii's Kitchen
Tack snälla du. 🙂
Ulrica
MUMS!! Bara att se bilderna så blir jag alldeles jättesugen :-)).
Stort GRATTIS till nya jobbet, vad glad jag blir för din skull.
KRAMAR och trevlig helg
Krii's Kitchen
Tack snälla du! Jag blir så glad. 🙂