Världens enklaste sötsak med många användningsområden. Det är så man kan sammanfatta den där burken med kondenserad sötad mjölk. Eller ja, när man har kokat den till den härliga kolakrämen dulce de leche.
Koka flera stycken åt gången, burkarna håller länge oöppnade i kylskåpet och det är ju praktiskt att koka flera på en gång när plattan ändå är på.
Jag har fyllt chokladpraliner och macarons med den, ringlat över glass eller bara ätit direkt ur burken med sked. Det är bara en fråga om hur sofistikerad du vill vara.
1 burk sötad kondenserad mjölk
Pilla bort etiketten och klistret, annars har du hela insidan av kastrullen med klistrigt papper, stålull är jättebra.
Lägg burken i en stor kastrull med vatten och låt burken sjuda, bara en kokbubbla då och då, mellan 2–3 timmar. Ju längre du kokar den ju fastare kolakräm får du. Krämen på bilden är kokad i lite mer är 2,5 timmar.
Det är viktigt att burken inte är skadad på något sätt och att den hela tiden är täckt med vatten. Risken är annars att den exploderar.
Lämna gärna ett svar