Här ovan ser ni en god dragonkyckling som har smaker av vitt vin, dragon (självklart) och morötter.
Håll till godo och ha en skön lördageftermiddag. 🙂
Dragonkyckling
4 personer
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 25 g smör
- 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
- 5 dl vatten
- 3 msk kycklingfond eller 2 tärningar hönsbuljong
- 1 kruka färsk dragon
- 2 dl vispgrädde
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar.
- Hetta upp smöret i en stekpanna med hög kant eller traktörpanna och stek löken mjuk, utan att den tar färg.
- Dela kycklinglårfiléerna i 2 bitar och tillsätt till pannan. Fräs ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt vin, vatten, fond eller tärningar och låt koka upp. Lägg i morotsstavarna och hälften av dragonkvistarna. Låt sjuda sakta under lock 10–15 minuter eller tills kycklingen är klar.
- Ta upp kycklingen och morötterna och lägg på ett fat och håll varmt under lock.
- Ta upp dragonkvistarna och släng dom. Öka värmen och koka ner buljongen häftigt tills hälften återstår, 5–10 minuter.
- Repa resten nav dragonkvistarna och rör ner dem i såsen tillsammans med grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Lägg ner kycklingen och morotsstavarna i pannan igen.
- Servera med ris och en sallad.
Recept: Monika Ahlberg
Lämna gärna ett svar