Till sommarens (och för den del höstens) alla fester, kalas, middagar och fredagsmys så är dessa små crostini med parmesanfärskost och lufttorkad skinka perfekta.
Dom är inte bara makalöst goda utan också både enkla och snabba att göra.
Crostini med parmesanfärskost och lufttorkad skinka
10–15 crostinis
Ingredienser
- 200 g färskost
- 1 msk olivolja
- 0,75 dl parmesan, finriven
- 1 citron, finrivet skal
- 1 msk färsk oregano, finhackad
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 baguette
- smör
- 10–15 skivor lufttorkad skinka
Gör så här
- Rör ihop färskost, olja, parmesan och citronskal till en slät smet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och ställ kallt.
- Skiva brödet och stek det gyllene i lite smör.
- Bred på färskosten och lägg på en skiva lufttorkad skinka.
Lämna gärna ett svar